Мистерията с открития в шахта охранител се заплита: 2 часа не бил на работа, а при охраната на НСО…

починал охранител

Засилват се неяснотите около смъртта на охранителя в Народното събрание Даниел Тасев. 25-годишният мъж, след като два дни беше издирван от семейството си, беше открит мъртъв в шахта на сградата на бившия Партиен дом. Близки на починалия заявиха пред Би Ти Ви, че не вярват на официалната версия за смъртта на младия човек.

„Казаха ни, че брат ми е паднал в някаква шахта. Но това според нас не е истина. Няма как да ходиш в тази сграда и просто така да паднеш в шахта. Ще се борим, за да разберем точно какво се е случило. Има много въпроси, на които няма отговор, защото няма кой да ни отговори“, каза братът на загиналия Даниел – Бранко Величков.

„Разбрахме за инцидента в събота в късния следобед. Майка му ми звънна и ме попита дали имаме представа какво се е случило с момчето, защото не се е прибрал вкъщи след дежурството си. Имаме охрана само през нощта от 19:00 – до 7:00 сутринта. Даниел беше сред най-добрите ни служители – много кротък и много добър. Ние също искаме да стигнем до истината“. Това каза Филип Чипев – собственик на фирмата, където е работело момчето.

Чипев обясни, че все още няма информация от НСО по случая. „Нямаме денонощна охрана и няма как да разберем по-рано какво е станало след 7:00 сутринта. Аз съм едноличен собственик и управител. Охраняваме много обекти, а това е само един от тях“, допълни той.

Чипев разясни и каква точно е връзката му със съпруга на зам.-министър Султанка Петрова. „Съпругът на Султанка Петрова е мой пълномощник. Има камера, но мястото, на което е намерен Даниел, не е в периметъра й. От 19:00 до 21:00 часа той не е бил на работното си място, а е бил при охраната на НСО. Това не е официална информация. Нямам представа дали това е честа практика“, завърши той.

Даниел Тасев тръгнал за нощна смяна в петък следобед и оттогава близките му изгубили контакт с него. Те подали сигнал в полицията денонощие след изчезването. Тогава им се обадила и жена от охранителната фирма. „Тя казва, че момчето е паднало в шахта и починало. Но каква е тази шахта никой не казва. Искаме да разберем истината”, твърди Катя Еленкова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.