Страшно ще стане над страната! Бури и ветрове ще донесе средиземноморски циклон! Какво лято да очакваме?

буря облаци

В следващите дни времето ще е облачно, дъждовно и хладно за началото на лятото, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели, цитирани от “Дарик”.

Средиземноморски циклон оказва влияние на времето над страната до петък, обясняват синоптиците. Още вчера в южните райони започнаха валежи, които ще днес ще обхванат по-голяма част от страната, като на места те ще бъдат обилни. Има условия и за градушки на изолирани места.

Времето над страната в сряда и четвъртък ще бъде облачно, на много места се очакват гръмотевични бури и валежи, като по-конкретно къде и какви количества ще стане ясно от краткосрочните прогнози на НИМХ.

Максималните температури в следващите три дни ще бъдат ниски са началото на лятото – около 20-22 градуса, а на места във високите полета на Западна България ще бъдат и по-ниски.   След  това ще има дни с повече слънчеви часове, а лятото се завръща с пълна сила следващата седмица. В първите дни на юли ще се радваме на слънце и повишаващи се температури.