Извънредно! Бойко Борисов изби рибата с думите си за Фейсбук и киберпрестъпниците у нас!

Бойко Борисов България в еврозоната (31)

И днес като те гледах на това място беше пустош, а на улицата отсреща имаше разпадащи се казарми. А днес има зали, отсреща е “София Техпарк“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на фестивала за високи технологии Webit.

Той поздрави участниците на фестивала, организатора Пламен Русев и неговите родители, които за първи път са на подобно събитие. „Не само позитивна емоция, просто мога да кажа браво на тези хора, браво и на твоите родители“, заяви Борисов и заговори за образованието на младите хора.

„Затова решихме, че горе-долу за 10 години минават учениците от първи клас до 10-и. Затова решихме да инвестираме в учителите. Не само в техните заплати, в образованието на децата. Технологиите няма да ни чакат, те се развиват не за 2-3 години, а в рамките на дни и трябва да подготвим нашите деца, да са в крак“, заяви премиерът.

Борисов разказа и нещо от времето, когато е бил главен секретар на МВР.

“Когато бях главен секретар българите бяха на второ място в света по източване на банкови карти. Сиреч още преди да се заговори в света за защита на банковите карти, българските деструктивни хакери успяха да разбият тези защити. България успя да излезе от всички черни списъци“, похвали се още той . „И ако всички тези млади криминални престъпници не се бяха вкарали в тази криминална схема, а ако се бяха вкарали в Google, Facebook пак щяха да са много богати и да не лежат в затворите. Българите са много иновативни, много умни“, посочи Борисов.

„Само преди няколко години отсреща бяха поляни и ливади, а сега се е събрал елитът на високите технологии“, завърши премиерът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *