Утре в никакъв случай не тръгвайте за Пловдив! Ще е страшно от сутринта, няма да може да се мине

7 Dni Sofia24.06.2018
Протест пред парламента на жълтите павета (10)

Шествие на превозвачи се очаква да създаде задръствания в центъра на Пловдив в понеделник. В 11 часа от Околовръстното шосе тръгват 40 автобуса с надписи „Протест“, които ще минат по „Кукленско шосе“, надлез „Родопи“, централния булевард „Цар Борис Трети“ и по „България“ и „Победа“ ще стигнат до автогара „Север“. Към тях ще се присъединят с клаксони и таксита.

„С този протест се включваме в националния, който е по същото време в София, насочен срещу създаването на частна транспортна камара. Тя ще дава предложения кой да получава лиценз и на кого да се отнема“, коментираха превозвачите Веселин Дошков и Петко Ангелов.

По думите им досега тази дейност се изпълнява много добре от транспортното министерство. Отделно от Пловдив към София тръгват 10 автобуса и 20 камиона за участие в столичното шествие.

„Подготвяният закон, който предвижда създаване на транспортна камара, е с неясни мотиви. Стремежът е да бъдат подчинени автобусните превозвачи на товарните. Създава се транспортна бухалка, която да мачка конкуренцията“, категоричен е шефът на „Хеброс бус“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.