Гръмна мега скандал! Рашидов размаза БСП: Вие създадохте ромските барони! Опрощавахте им тока, купувахте гласове….

Вежди Рашидов Достойните Българи (31)

Жесток скандал с цигански привкус се развихря в пленарна зала. Причината е приемането на стратегия за интегриране на ромите. Според БСП нищо не се е направило и дори обвиниха проф. Станилов от “Атака”, че е фашист, тъй като заяви, че интеграцията до момента не е помогнала по никакъв начин на циганите.

Думата взе и председателят на комисията по култура Вежди Рашидов. Той попита БСП дали са на този свят от три години и не помнят социализма. “Всички панелни блокове са посроени от турци и цигани. Явно Живков вършеше повече работа от вас, подготвяха се строителни кадри, като дойдохте социалистите вие не управлявахте ли България, къде бяхте първите 20 години, защо съсипахте строителни войски, вкарахте пари по програми, създадохте циганските барони”, заяви Рашидов.

От първите редове на червените депутати започнаха да подвикват горещо, а най-разпален беше Драгомир Стойнев.

“Не подвиквайте. Все едно вчера дойдохте на този бял свят. От 2012 година за първи път ГЕРБ вкара национална стратегия през българския парламент, не бяхте ли вие дето купувахте гласове и опрощавахте тока. Когато купувахте гласове не обръщахте внимание, че трябва да се направи стратегия за интеграция, което означава да се създават кадри нужни за живот. Това е една общност, която живее така, но не означава че не трябва да не се образоват. Обидихте проф. Станислав Станилов като казахте, че е фашист. Равни ли бяхте пред закона, когато купувахте гласове, опрощавахте тока, а българите си плащат сметките и си купуват жилища. Ще гледаме още 30 години “Майка Индия” и, да не дава Господ, да гледам как циганите интегрират българите”, избухна Рашидов.

Драгомир Стойнев едва се удържа и скочи на трибуната. Той отсече, че това са долни клевети за купуването на гласове и призова, ако има данни да бъдат дадени на прокуратурата. Това обаче никак не уплаши Рашидов, който заяви, че има идеални кадри от Пловдив, а в прокуратурата може да отиде когато си поиска.