Левски продава вратар на емблематичен английски клуб

Димитър Шейтанов

Вратарят на Левски Димитър Шейтанов е пред трансфер в емблематичния английски клуб Лийдс, научи „Меридиан Мач“. Лично собственикът на „сините“ Спас Русев урежда сделката, за която помага и мениджърът Лъчезар Танев. Очаква се до края на месеца да стане ясно дали юношеският национал Димитър ще отиде в тима от Чемпиъншип. Става въпрос за продажба, от която в касата на клуба да влезе солидна сума, нищо че договорът на Шейтанов изтича в края на годината.

Припомняме, че младият страж беше низвергнат от ръководството на „сините“ и вече доста време не играе за Левски в официални срещи, след като двете страни не се разбраха за нов договор. От „Герена“ не искат да изпълнят едно от основните условия на младока по договора – да е в групата на първия отбор в определен процент от официалните мачове.

Интересно е да се уточни, че Левски ще спечели пари от Шейтанов, дори ако сделката с Лийдс пропадне и младокът си тръгне от „Герена“ идния януари, когато договорът му вече ще е изтекъл. Според законите на ФИФА и УЕФА клубът, който вземе младия талант, ще дължи компенсация на „сините“.

Иначе Димитър Шейтанов безспорно е най-голямата надежда на България във вратарския пост. Въпреки че младокът не играе за Левски, той блестеше с екипа на националния отбор срещу тимове като Франция и Испания.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.