Скандално ВИДЕО прати подкупен катаджия на прокурор! Цацаров се самосезира, започва разследване…

КАТ полиция

Полицай е поискал и получил подкуп от 50 лева. Това е установено от СДВР и отдел “Вътрешна сигурност” на МВР, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод видео, което бе разпространено в социалните мрежи от шофьор в София. Той е заснел искането на подкуп от страна на полицай на бул. “Васил Левски” в София.

„Вчера бях спрял на бул. “Васил Левски” за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе – 50 лева фиш и 50 лева рушвет”, коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че „щеше да го отнесеш яко” и на два пъти подчертава: „Трябва да почерпиш!”.

„Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп”, посочи говорителят на главния прокурор.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Органите на реда са се самосезирали по случая веднага щом кадрите са се появили във Фейсбук. Веднага е бил уведомен и главният прокурор.

Тази сутрин събраните материали ще се докладват на главния прокурор, откъдето ще бъдат изпратени на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, обясни Арнаудова.

Заснетият е служител на КАТ-Пътна полиция и е ясна самоличността му. Данните, които са събрани от органите на МВР говорят за класическа схема за подкуп, данните, които са събрани, са достатъчни за образуване на досъдебно производство, посочи още говорителят на Цацаров. Софийска градска прокуратура ще води разследването, предаде Пик.