Ужасяващ инцидент разтърси столицата! Полицай с мотор уби кученце на „Сливница“ и „Ботев“… (СНИМКИ)

ab9bc1790101d59ebd12d0d39f07fb9c

За инцидент от кръстовището на столичните булеварди „Сливница“ и „Христо Ботев“, при който домашният им любимец е бил премазан от полицай с мотор, разказаха във Фейсбук собствениците на убитото куче.

Вчера, 30 април, Данчо Колев е пресичал на зелено кръстовището заедно със своети чихуахуа Максимилиан.

„Той беше премазан от полицейски мотор, движещ се с бясна скорост (по моя преценка над 100 км/ч). Секунди след това Максимилиан издъхна в ръцете ми… Тези, които причиниха смъртта му, дори не спряха да попитат и да проверят какво се е случило, а просто продължиха да фучат с бясна скорост“, написа Колев в профила си, като публикацията му вече е споделене от потребителите на социалната мрежа близо 300 пъти.

След инцидента човекът подал сигнал на 112, откъдето го свързали с КАТ. Попитали го дали е видял или записал номера на мотора. „Аз обясних, че не съм го видял и предвид скоростта с която моторите профучаха през всички нас на пешеходната пътека беше невъзможно да се види номера. Казах на дежурния, че въпреки че не съм видял номера на кръстовището има камери и на тях лесно те биха могли да видят инцидента и номера на мотора“, продължава Колев.

Било му обяснено, че не всички камери работели и можело и да няма запис от този момент. Пратили дежурен екип на място, за да огледа и констатира произшествието. След около час обяснения и писания, патрулът на КАТ отишъл все пак да прегледа камерите.

„Прибрах се вкъщи и чаках да ме повикат отново на мястото на инцидента, за да ми връчат протокола и да ме информират кой уби малкото ни момченце. Към 17:20 ч. ми се обадиха да сляза на кръстовището, тъй като патрулът всеки момент ще се върне след разходката им да гледат камерите. Казаха ми, че са прегледали камерите и че на тях се виждат двама мотористи в жълти жилетки, но ги виждали само отпред и не можело да установят номерата на моторите, нито дали са полицаи.

Докато ми обясняваха това изведнъж около нас почнаха да паркират полицейски мотори (общо 6 на брой) и още една полицейска патрулна кола. Настана някаква суматоха. Пристигналите служители на реда започнаха да ме заговарят и задават въпроси един след друг. Първия доста настъпателно започна да ме разпитва: „И какво сега, ще съдиш ли колегата?… Друг ме пита защо кучето е било без намордник и ми заобяснява, че ще ми съставят акт за това. Трети ми заобяснява, че колегата много съжалявал и че бил помислиш, че някаква котка била изхвърчала…  Този или друг почна да ме пита дали не може да приключим казуса и да ми купят едно куче… Друг попита къде е кучето, аз казах, че е в багажника на колата ми тъй като го бях прибрал там в легълцето му с любимата му плюшена жаба и го бях завил с одеалцето му. Той ми каза, че пита защото си мислили, че няма никакво куче и някой си прави майтапи (за този подобен коментар няма думи с които да изразя възмущението си)“, потресен е още Данчо Колев.

Той пита още как може в центъра на София на едно от най-оживените кръстовища на два булеварда да не може да се проследи на камерите кой мотор с кой полицай е убил едно невинно същество и за какво са Джи Пи Есите на полицейските превозни средства, като явно чрез тях не може да се разбере кой къде е бил и кога – или това не може да се разбере, само когато не трябва?

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории