Само в 7DniSofia.bg

Жесток скандал беляза мача на Гришо! Димитров побесня, включи турбото и преобърна мача… (Гледайте НА ЖИВО)

Григор Димитров (14)

„В един перфектен свят ще играя финал с Надал“, заяви Григор Димитров преди 1/8-финалите на АТП 500 турнира в Барселона. А сега, на Централния корт – „Рафаел Надал“, Гришо влезе в спор от Топ 16 на състезанието с Малек Джазири (Тунис). Сблъсъкът се очерта драматичен, резултатът в сетовете е 1:0 за Гришо.

Срещата може да гледате ТУК!

ЛИНК 2!

ЛИНК 3!

При победа, Григор ще играе на 1/4-финалите с Кареньо Буста (Испания) или Манарино (Франция). 1/2-финал пък ще гарантира завръщане на Димитров в Топ 4 на Тура.

Лидер в схемата на надпреварата е Краля на клея – Надал (Испания). Гришо може да премери сили с Рафаел в евентуален финал на турнира.

По-рано през сезона Димитров загуби изненадващо с 1:2 сета от Джазири на силната надпревара в Дубай.

Григор към момента е пети в тенис-ранглистата при мъжете, Малек Джазири е под номер 88 във въпросното подреждане.

Успех ще даде на Гришо добри шансове за атака на ново влизане в Топ 4 на ранглистата, още при следващото обновяване на класирането.

Без пробиви до първата почивка в мача – 2:1 гейма за Григор. Джазири изравни – 2:2. След това Малек осъществи брейк – 3:2 за опонента на Гришо. Сервис-гейм на 30 за Джазири, Димитров изостана с 2:4. Подаване на 30 за Григор – 3:4.

В следващия гейм се разрази мини-скандал. При възможност за пробив за Гришо, Джазири отправи топка в близост до линията. Така и не стана ясно дали отиграването е вътре в полето. В ситуацията се създаде впечатление, че геймът свършва. Съдията, разглеждайки отпечатък на корта, обаче реши, че топката е добра. Григор пък протестира бурно. Точката се преигра, стигна се до равенство, след това обаче Димитров натисна турбото и осъществи брейк – 4:4, коментира Пик.

Подаване на нула за Гришо и 5:4.

Григор е изключително мобилизиран, след оспорването на реферското отсъждане, Димитров подобри значително представянето си в двубоя.

Зададе се маратоснки сервис-гейм на Джазири. Изключително класни отигравания от страна и на двамата тенисисти. А Малек съумя да отрази шанс за пробив (сетбол) и изравни – 5:5. Подаване в полза на Гришо и 6:5.

Малек Джазири сервира за оставане в сета – 0:15, 0:30, 0:40, 15:40, 30:40, 40:40, точка за Гришо – пети сетбол, брейк – 7:5 за Григор в частта.Вторият сет стартира с пробив на 30 в полза на Джазири. Подаване на 15 за Малек, авансът е затвърден. Гейм на нула за Гришо – 1:2.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.