Само в 7DniSofia.bg

Румен Радев за информацията: Тя има огромен разрушителен ефект и е много важно накъде ще я насочим!

Румен Радев Президент (5)

Днес информацията е най-изобилната и дефицитна стока. Често изпитваме нужда от навременна и полезна информация, мисля, че ще се задълбочава за в бъдеще, за това е нужен дебат, това каза президентът Румен Радев.

Според него основателите на интернет медиите се сблъскали с икономически, юридически и др. проблеми, предаде dir.bg.

Качествените онлайн медии за мен са кауза. Първопроходчиците са били визионери преди 20 години, едва ли те са прогледнали в бъдещето. Но никой не би допуснал, че истината ще се дави във фалшива информация, че шарлатани ще наемат полуграмотни тролове да манипулират мнения. Малко от нас са си представяли, че интернет ще преобърне етиката в комуникацията, но това е друга тема. Всички тези предизвикателства имат своите глобални измерения, каза Радев.

Президентът даде като пример, че в кариерата си на военен е бил на учение в щаба на НАТО и се е оказало, че информационният център е по-голям от военния.

Без градивната сила на информацията не можем да говорим за прогрес. Информацията има огромен разрушителен ефект и е много важно накъде ще я насочим. Не забравяйте никога голямата обществена отговорност на медиите, категоричен бе Румен Радев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.