Стойчо Младенов изригна срещу съдията на вечното дерби: Този многократно грубо ощетява нашия отбор и си позволява вербално да провокира играчите

Левски-Берое-6-320x320

Треньори, футболисти и ръководители на ЦСКА неведнъж са се изказвали остро против Николай Йорданов. След като става ясно, че той ще ръководи двубоя с Монтана през ноември 2012 г., от „Армията“ излизат с декларация в официалния си сайт. Подписан е треньорът Стойчо Младенов, а в част от нея пише:

„Няма как да останем равнодушни и да не реагираме остро срещу възложения му наряд, след като този рефер многократно грубо ощетява нашия отбор във възлови мачове и дори си позволява вербално да провокира наши състезатели на терена. Считаме, че не е нужно да изброяваме в детайли грешките му в ущърб на ЦСКА, но ще посочим за красноречив пример като тенденциозно отношение към нашия клуб два ръководени от Н.Й. мача (Сливен – ЦСКА – 3:1, 2008 г., Левски – ЦСКА – 1:0, 2012 г.). . Веднага след края на вечното дерби (29.04.2012 г.) с цялата тежест на най-успял отбор в България категорично заявихме, че не желаем Н.Й. да е главен арбитър на двубои с наше участие. Според нас Н.Й. не демонстрира еднакъв критерий спрямо отбора ни и дадения съперник и не проявява професионално отношение към състезателите ни“, обявява Младенов чрез сайта на ЦСКА.

След скандалното дерби на 29 април 2012 г. Стойчо също атакува рефера: „Този съдия повече не трябва да свири мачове на ЦСКА. Докато съм тук, ще искаме този съдия да не ни свири“.

„С Николай Йорданов сме играли заедно на малки вратички в Младост, той играе с фланелка на Левски. Неговите пристрастия са ясни“, казва пък тогавашният бранител на ЦСКА Румен Трифонов.

А изпълнителният директор на червените Венцислав Живков отсича: „Този съдия знаете, че ненавижда ЦСКА, нарочно ни го сложиха. И глухите, и слепите разбраха, че не го искаме този съдия“, казва Живков след дербито през 2012 г., което поставя началото на обрата в битката за титлата, спечелена от Лудогорец.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.