Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Оказва се, че собствениците на фирмата, в която е работил Желяз Андреев имат присъди от САЩ! Виновни ли са за ареста на Андреев

handcuffs-2102488__340

Тримата собственици на фирмата, в която е работил българинът Желяз Андреев, са получили скромни присъди в САЩ за нерегламентирани сделки със Сирия и не е ясно какво са казали на разследващите за ролята на служителите си по случая, предаде бТВ.

Това обясни Петър Петков – приятел на младия мъж, който беше арестуван по искане на американските власти за екстрадиция.

„Той е на най-ниската позиция в йерархията, просто трябва да се свързва с клиентите, които му се подават от ръководството и да им предлага тези части, които имат в портфолиото. Не го притесняваше нищо по времето, когато беше там, не е подозирал, че нещо нередно се случва”, обясни Петков.

По думите му вероятно нерегламентираната продажба на части за Сирийските авиолинии е станала в края на 2013 г. или началото на 2014 г. През 2016 г. Андреев започнал работа в друга фирма, а преди около година се появило първото съобщение на американското правосъдно министерство, в което се споменава неговото име.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.