От последните минути! Депутатите викат спешно Цачева и Радев в парламента! Ще дават обяснение за избягалите затворници…

парламента

Депутатите извикаха вътрешния министър Валентин Радев и министъра на правосъдието Цецка Цачева за обяснения в парламента заради избягалите затворници от вчера.

Двама въоръжени и опасни престъпници избягаха от Софийския затвор вчера, след като нападнаха охраната и изчезнаха с чакаща ги в близост кола. Бандитите все още са в неизвестност, а от МВР предупредиха гражданите да избягват контакт с тях, защото са изключително агресивни.

Цачева и Радев бяха извикани от депутатите по предложение на БСП.

„Вчера като в уестърн от шейсетте двама закоравели престъпници напускат един от най-охраняваните затвори с престрелка и сега се намират незнайно къде“, каза социалистът Иван Иванов.

Той нарече екшъна изключително опасен инцидент на фона на признанието на вътрешния и на правосъдния министър, че над хиляда престъпници се разхождат на свобода.

Иванов поиска да чуе от устата на двамата министри „как тези хора, въоръжени до зъби, са напуснали затвора“ и в момента не се знае къде се намират. Соцдепутатът настоя Радев и Цачева да информират депутатите какво се прави по задържането на бандитите, предаде dnes.bg

Предложението на БСП бе прието единодушно от депутатите със 168 гласа „за“, без против и с двама „въздържал се“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.