Ексклузивно! Жесток скандал в парламента! Управляващи и опозиция се скараха кой е виновен за дефектната магистрала „Люлин“!

Министър Николай Нанков (2)

Управляващи и опозиция се скараха в рамките на парламентарния контрол кой е виновен за това, че свлачища периодично блокират участъци от магистрала „Люлин“. Депутатът от БСП за България Любомир Бонев попита от трибуната министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков колко пари са дадени миналата година за поддръжка на дългата малко над 20 километра магистрала.

Николай Нанков отговори, че става дума за 2.433 млн. лева, като от тях 996 398 лева с ДДС са похарчени за зимна поддръжка. Той обаче уточни, че тази година трябва да бъдат дадени 6.3 млн. лева с ДДС за обезопасяване на две свлачища по „Люлин“.

По този повод Любомир Бонев каза от трибуната, че бързането с рязането на лентички излиза скъпо на данъкоплатците, визирайки фактът, че аутобанът беше открит от Бойко Борисов през май 2011 година. В отговор Николай Нанков обяви, че макар и млад, добре помни кога е проектирана магистралата и кой е възложил реализацията й по опорочен проект, в който няма дейности за укрепване на свлачищата.

Намекът му беше, че това е станало по времето когато премиер е Сергей Станишев и управлява тройната коалиция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.