“Интерком” изнесе важна новина за сделката за ЧЕЗ! Дружеството на Гинка пусна писмо до медиите…

КАКА ГИНКА

“Днес, 14 март, „Инерком България” подаде уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ЗЗК за осъществяване на концентрация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, чрез придобиване на контрол от страна на „Инерком България” ЕАД върху предприятия от групата на „ЧЕЗ а.с.” в Република България”, се казва в съобщение от компанията, предаде Пик.

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с.” и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви” от една страна като Продавачи, и „Инерком България” ЕАД като Купувач.

Припомняме, че тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България” и „ЧЕЗ а.с.”, както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни.

По-рано днес парламентът създаде анкетна комисия за ЧЕЗ, която трябва да провери всички подробности около сделката. “Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ. Да се извади всичко през годините”, призова премиерът.

“Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да спазват законите. Изпращали сме проверки и на трите дружества, има наказания. ДКЕВР и прокуратурата са установявали нарушения. Нека всичко това се занесе в прокуратурата”, каза още министър-председателят.

“Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ разбрах, че единственият заподозрян, че няма нищо общо в сделката, съм аз, защото не ги харесвам”, негодува Борисов.

„Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент“, обяви премиерът.

“Оттук нататък – Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия. Хубаво е, че я има тази комисия, за да се отработи и тази манипулация на обществото най-сетне да се премахне”, заключи той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *