Млада жена разтърси цяла България с историята си! Показа грозното лице на живота, които живеем…

компютър

Млада дама буквално разтърси мрежата с тъжната си история за възрастен човек, който нямал пари да си плати потребителската такса за преглед при очен лекар.

Преди дни в кабинета, в който работи столичанката Боряна Проданова влязъл спретнат дядо. Когато разбрал, че дължи 1 лев потребителска такса, той със сълзи на очи признал, че не разполага със средства, защото живее в дом за възрастни хора и там му прибирали цялата пенсия. „След прегледа му подарих капките за очи, които му изписа докторът и също така му дадох 10 лв.,за да има някакви пари в себе си. Той ги прие, въпреки че му беше страшно неудобно”, добавя тя.

След няколко дни старецът се върнал с подарък – два шоколада. „Отново ми благодари многократно,накрая си тръгна с думите: “Никой не е правил такова нещо за мен!”, пише още Проданова.

Ето и пълния текст на коментара й:

Преди няколко дни в очната клиника в която работя, дойде на преглед един възрастен човек, видимо добре облечен и спретнат. Когато му казах, че трябва да плати 1 лв потребителска такса за пенсионер, той през сълзи ми отговори, че в дома за възрастни хора в който живее му взимат цялата пенсия и не му дават нито един лев да има в себе си. След прегледа му подарих капките за очи, които му изписа доктора и също така му дадох 10 лв за да има някакви пари в себе си. Той ги прие въпреки, че му беше страшно неудобно. Два дни по-късно беше 8-ми март, аз бях на работа от по-късно през деня, от колегите ми разбрах, че е дошъл един възрастен човек, седнал и просто чакал. Чакал доста време и си тръгнал, без да каже нищо. Днес 9-ти март рано сутринта дойде същия човек при мен и ми поднесе тези шоколади като подарък за деня на жената. Благодарен за малкия жест, който съм направила за него. Видимо щастлив и много доволен от това, че очите му се подобряват от капките. Отново ми благодари многократно,накрая си тръгна с думите “никой не е правил такова нещо за мен!”

След направената от мен проверка, установих, че в държавните домове за стари хора би трябвало да им се взима 70% от пенсията за издръжка, а останалите 30% да им се предоставят за лични разходи, да ама не. Къде отиват останалите 30%?????? В кой джоб влизат и оставят толкова хора с нито една стотинка ? Хора работили цял живот за държавата си………………….

А това за мен беше най-хубавия подарък, който съм получавала някога!