Пореден удар! Бившият министър Петър Москов се изправя пред съда, заради…

Петър Москов

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов отива на съд заради българо-турски бартер с ваксини. Прокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу Москов, бившия му заместник Адам Персенски и трима служители на фирма “Бул Био”.

 Москов отива на съд, заради дарението от турското здравно министерство от лятото на  2015  година  на ваксини, които не са разрешени за употреба у нас.

Става дума за 100 хиляди дози  детски „Пентаксим” и 100 хиляди дози ваксина за „Хепатит Б“.  Освен имуществена щета от близо 326 000 лева, прокуратурата е посочила в обвинителния акт и неимуществена – създало се е  недоверие в авторитета на Министерството на здравеопазването за осъществяване на ефективен контрол относно упражняваната лекарствена политика и недоверие у гражданите към ползата от ваксиниране на деца.

Той има и обвинения, че е улеснил сключване на неизгодна сделка с „Бул Био” за дарение на 5 милиона дози ваксини БЦЖ и в неупражнен контрол върху лица, на които е възложено управлението на обществено имущество, предаде ПИК.

На съд отиват и заместникът на Петър Москов в кабинета “Борисов 2” като негов помагач и трима служители на “Бул Био” за безстопанственост и неизгодна сделка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *