Политологът Александър Маринов със страшна прогноза: ЧЕЗ може да докара правителствена и парламентарна криза!

Всеки ден излизат нови и нови подробности по скандала с ЧЕЗ. Нищо чудно да се натрупат достатъчно парченца, за да се сглоби някакъв пъзел. Това, което логично можем сега да предположим е, че тази сделка има двойно и може би тройно дъно. Това коментира в свое интервю пред „Фокус” политологът проф. Александър Маринов.

Никой нормален човек няма да повярва, че страна по сделката е госпожата от Пазарджик. Ясно е, че зад нея стоят други хора с възможности. Също така е ясно, че не е възможно българското правителство и специализираните органи да не са знаели нищо за това което се случва. Ние не сме толкова голяма и добре пазена държава, че да не се знае у нас какво правят българските банки.

Така че според мен усложнението ще дойде по няколко линии. Първата ще бъде, че най-вероятно ще стане ясно, кои участват в схемата. Оттам е възможно да изплуват връзки с политическия елит.

Втората линия, по която вероятно ще има усложнения – нищо чудно да стане ясно, че правителството, министър-председателят, други ключови фигури са били информирани за случващото и са си мълчали, а сега постфактум проявяват активност, защото наистина ситуацията е много тежка и може да доведе до всякакви последици. Една, от които е правителствена и парламентарна криза.