Синоптикът Анастасия Стойчева изригна с жестока прогноза! Вижте само какво време се задава…

anastasia-stoicheva

В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но сме далеч от рекордите. По Черноморието беше -7 и – 8, а сега с това слънчево време, което ни очаква днес, ще има голяма разлика между нощните и дневните температури.

Остава в сила опасността от поледици, това рязко затопляне, което очакваме, ще доведе до дъжд, който с тези ниски температури в петък и събота, ще замръзне. Това каза синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология в студиото на “Денят започва” по БНТ.

Опасният студ, сковал Европа, още ще тормози гражданите. За кратко през март ще попаднем в югозападен пренос и ще дойде по-топъл въздух. Температурите може от – 15 да се повишат до 5 градуса.

Поради навяванията,  положението на Шипка стана доста тежко. Снежната покривка е много дебела, но рязкото затопляне ще даде възможност валежите от сняг да спрат. По тези високи планински проходи обаче ще има опасност от заледявания. Шофьорите да внимават. На 3 март отново ще проникне по-студен въздух, вероятно с валежи от сняг, предупреди Анастасия Стойчева.

Доста динамично ще е времето. Температурите през март ще се повишат , средните ще са 7-8 градуса, ще е облачно и ще превалява, но те ще успеят да надхвърлят 10 градуса. Изглежда, че метеорологичната пролет ще дойде във втората половина на март. Най-високите температури се очаква да са 19 до 24 градуса, каза климатологът за времето, което ни очаква през март.

Тя заяви още, че през първата половина на следващата седмица дебелата снежна покривка ще започне да се топи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *