Бомба в “24 часа”: Идват предсрочни парламентарни избори! ДПС дори посочи точната им дата, Бойко пада преди това

7 Dni Sofia01.03.201817460
Ахмед Доган

Срещата на ДПС с Амед Доган в Сараите му е родила и истинска новина! Според източници на “24 часа” на сбирката е дадена команда партията да се готви за предсрочни парламентарни избори догодина.

Най-логично било такива да се проведат заедно с вота за Европарламент на 26 май 2019 г., макар че отсега никой не може да закове със сигурност датата им.

“Управляващите правят гаф след гаф. С един гаф замазват друг. И сами ще се свалят от власт” – такива били коментарите и на повечето депутати от ДПС, които присъствали на срещата.

Други разказаха, че в сараите била обсъдена и сделката за ЧЕЗ. За Бойко Борисов почетният председател Ахмед Доган не казал нищо добро, но и нищо лошо. Министър-председателят въобще не бил споменат персонално, докато движението крояло бъдещите си планове, твърдят източниците на вестника.

Присъствали на сбирката разказаха обаче, че Доган изказал възмущението си от войната между президента и премиера. Напрежение между основните институции е нездравословно за държавата, коментирал той.