Валери Симеонов с горещи разкрития: Какви есемеси си пишат със Сидеров и какво се случва с ограда по границата…

Валери Симеонов

БСП измисля фалшиви новини, за да атакува управлението. Това каза пред Фокус вицепремиерът Валери Симеонов по повод обвиненията на опозицията към управляващите в корупционни схеми по отношение на оградата по българо-турската граница. Вицепремиерът посочи, че атаката на БСП не съдържа нова аргументация.

Симеонов припомни, че проверка относно оградата е възложена на ДАНС още през март 2017 година. По думите му са установени единствено нарушения, свързани със забавяне спрямо сроковете за изпълнение на дейностите по изграждане на съоръжението. Валери Симеонов заяви, че впоследствие данните са предадени на Специализираната прокуратура, а към днешна дата се извършва техническа експертиза и без официалното й заключение опозиционните обвинения са безпочвени.

„Аз питам какво ще стане, ако се установи, че нарушенията са изключително маловажни, както действително е установила Агенцията за държавна финансова инспекция, и то – свързани само със забавяне в сроковете. Питам – какво ще стане тогава? Ще излезе ли Корнелия Нинова да се извини? Ще се извини толкова, колкото се извини Елена Йончева за всичките лъжи, които наприказва в т. нар. си филм и след това в допълнителните си изявления по медиите. Толкова, колкото тя се извини, толкова ще се извини и Корнелия, толкова ще се извини и БСП“, коментира вицепремиерът.

Валери Симеонов допълни, че мимолетните подхвърляния от БСП неоснователно се интерпретират като медийни сензации. Той припомни случай от миналата година, когато в Народното събрание социалистите оповестиха, че е въпрос на часове енергийната система на България да се срине. Симеонов посочи, че извинение за фалшивата новина тогава не е последвало и такова няма да има към правителството и сега.

На въпрос как коментира атаките към него, отправени с остри квалификации от съпредседателя на коалицията „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, Валери Симеонов отговори, че в парламентарната група отдавна зрее напрежение, но на Волен Сидеров той отговорил само с един sms с текст: „благодаря ти за оценката“. Валери Симеонов изрази надежда в много скоро време коалиционният съвет да се събере за изясняване на ситуацията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.