ВАЖНО! Нови драстични промени в градския транспорт! Глобите за нередовни пътници стават…

Автобус Автобуси (2)

Част от планираните промени се състоят в закупуването на карти за градския транспорт. Планираме те да могат да се купуват и онлайн. Защо не и през смартфоните. Това заяви зам.-председателят на транспортната комисия в Столична община Зафир Зарков в сутрешния блок на БНТ.

“В дните със завишени фини прахови частици бе заложен “Зеленият билет”, това са част от мерките за борбата с мръсния въздух. Нова  наредба дава възможност и за прилагането на “Бял билет” или безплатен билет”, каза още той.

“Нова услуга ще бъде и въвеждането на нощния транспорт. Карта за тази услуга ще е на стойност 2 лева. Цената ще бъда дискутирана допълнително. Практиката на европейски план е метрото да не работи нощем, тъй като изисква много средства”, каза Зарков по темата за нощния градски транспорт.

“Промени се прилагат и в глобите за нередовни пътници от 200 лева санкция, глобата е намалена на 50 лв. Премахва се и таксата за багаж. Например всеки ще може да се вози с два куфара безплатно, без да се изсисква втори билет”, заяви зам.-председателят на транспортната комисия

“За по-екологичен транспорт текат процедури. Ще се закупят нови 140 автобуса, включително и електрически средства. С това ще бъдат заменени старите транспортни средства. Всяка стъпка за подобряване е, за да се предпочете градският транспорт пред автомобилите, които замърсяват въздуха”, завърши Зафир Зарков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *