Лют спор в ефир! Волгин и Харизанов за скандалите в парламента: Президентът влиза в ролята на жълта медия…

Харизанов Вологин

Не я сно дали премиерът сбърка, като заяви, че Иво Христов е работил в телевизия на Делян Пеевски. Нормално е президентът да реагира. Румен Радев показа, че не е безгласна буква, а е силен и независим. Държавният глава винаги ще отговаря на Борисов. Това каза в предаването “Събуди се” по Нова телевизия журналистът Петър Волгин.

Заедно с него гост беше и политологът Георги Харизанов. Двамата коментираха последните скандали между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. “Президентът влиза в ролята на жълта медия”, обяви Харизанов. “Той трябва да даде доказателства за твърденията си.

Това не е просто отговор за началника на кабинета му, а е обвинение в корупция. Радев трябва да извади факти, защото иначе излиза, че той пречи за влизането ни в Шенген и еврозоната”, разкри още той. “Президентът не е правил твърдения. Той зададе въпроси. Бойко Борисов не отговори конкретно, че не се е срещал с Пеевски. Президентът изрази на глас това, което си мисли обществото. Поводи за спречквания между Борисов и Радев ще има, защото и двамата са силни политици. Радев винаги ще бъде опозиция на политиките на Борисов.

Ние бяхме свикнали предишният президент да си мълчи и да бъде беквокал на управляващите. Той се обаждаше, когато трябваше да се нападне Русия”, отговори Волгин. “Твърденията на президента, опаковани във въпроси, трябва да се докажат. След като е казал “а”, трябва да каже и “б”. Иначе институцията олеква и се превръща в жълта медия. Хората също ще започнат да задават въпроси към президента – страх ли го е от нещо, защо не дава факти”, даде пример Харизанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *