Домусчиевците ревнаха грозно, зловещо! Уплашиха се, че тези промени в НК ги превръщат в клиенти на Прокуратурата

7 Dni Sofia11.02.201818630
бойко борисов кирил домусчиев

Поправките в Наказателния кодекс (НК), с които се криминализира гражданският оборот, напълниха гащите на алчните работодатели!

Според тях промените противоречат на конституцията и ще доведат до произвол. Това становище застъпиха най-големите работодателски организации у нас – Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България и Конфедерацията на работодателите и индустриалците, чийто председател е Кирил Домусчиев.

Законопроектът на Министерството на правосъдието вече се разглежда в парламента.
Засега например при неизпълнение на договор недоволният може да съди другата страна за обезщетение по гражданския ред. Идеята на поправките е в подобни отношения вече и да се меси и прокурор.

Неотдавна зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов пред “24 часа” обясни, че ако частна фирма спечели търг с държавни пари и шефът ѝ наруши служебните си задължения и от това настъпят щети за институцията, обявила обществената поръчка, то шефът ще носи наказателна отговорност.

Така ще се удари по десетките случаи в страната, когато едри олигарси взимат едни пари от държавата, извършват някаква дейност, прибират милиони евро печалба, а след това закриват фирмите си и оставят работници на улицата, без да са им платили заплати!