София направи нещо велико! Григоре, виж го и се замисли какви ще ги свършиш догодина! (Снимки)

7 Dni Sofia09.02.2018
тенис София Оупен . 2018 (63) випове

Удивителните над 6 500 зрители видяха как швейцарската мегазвезда Стан Вавринка се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Поставеният под номер 1 Вавринка победи шестия в схемата и вицешампион от 2016 година Виктор Троицки (Събрия) с 6:1, 7:6(3) за 83 минути.

Днешната посещаемост пък поставя турнирът в София (извън тези от Големия шлем) като №1 до момента за годината в света, когато става дума за мачове преди полуфиналите. Сигурно е обаче, че утре на тях ще има още повече публика, да не говорим за финала, когато на тенис-мач в България могат да се съберат феноменалните 10 000 зрители, без в срещата да има българин.

Дано това стигне и до ушите на Григор Димитров и той да преосмисли догодина ще участва ли в надпреварата. Столицата очевидно доказа, че е узряла за голям тенис с или без Григор, но с него естествено е далеч по-добре.

Съперник утре на Стан Вавринка ще е босненският квалификант Мирза Башич. Той надигра германеца Максимилиан Мартерер в оспорван мач с 6:4, 4:6, 6:3 за час и 44 минути игра.

Стан Вавринка преодоля Виктор Троицки и вече е полуфиналист на София Оупън

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.