Само в 7DniSofia.bg

Татяна Дончева посече акция “Лукс”: Прокуратурата работи извън правилата или сама си създава такива…

Татяна Дончева

У нас всичко става извън правилата. Прокуратурата работи извън правила или сама си създава такива. Не е работа на прокуратурата да се занимава с акция “Лукс”. Това е шумолящо мероприятие. Това каза в сутрешния блок на БТВ Татяна Дончева, лидер на “Движение 21”.

“Последните промени за “престъпление по служба” са написани от неграмотни хора. С тези промени ще може да се вкара половината държава в затвора. Промените не отговарят на пазарната икономика и демократичната държава. Стана ми много смешно, като видях при акцията в Септември прокурори да ходят с бронежелетки. Аз си спомням, че Джовани Фалконе ходеше с костюми, защо нашите прокурори се разхождат така? Община Септември е малка.

Там нещата се знаят от миналото лято и можеше да се решат неща. Проведе се една спецакция, нахлуха в кметсвото с качулки и жилетки, все едно атакуват международния тероризъм. Като адвокат мога да ви кажа, че щом още на първа инстанция кметът излезе под парична гаранция, значи доказателствата са афиф”, разкри още Дончева.

“Проблемът в държавата е, че идват неграмотни и необразовани поколения. Липсват кадри на всички нива. От САЩ и Западна Европа предпочитат да ни дундуркат такива. Истината е, че колкото по-необразовано е населението, толкова по-лесно се манипулира и ръководи”, завърши тя.