Скъсаха от бой задника на Константин Папазов! И колкото и да не ви се вярва – Тити не се разплака

7 Dni Sofia04.02.201829310
Живей Активно 2017 Тити Папазов Владо Николов (4)

Баскетболистите на франкенщайна “Левски Лукойл” претърпяха втора тежка загуба в рамките на три дни. След като в сряда “сините” бяха унизени със 77:109 от “Рилски спортист” за Балканската лига, днес те паднаха с 63:86 от друг пряк конкурент за първото място – “Балкан”.

Така Константин Папазов стана първия треньор на Левски от много време насам, който за два вмача инкасира 55 точки пасив! Неслучайно и част от феновете си тръгнаха бесни и май повече няма да стъпят на мач на новосформирания клуб.

Воденият от Папазов тим домакинства в зала “Триадица” заради ангажираност на “Универсиада” с международния турнир по джудо “Освобождение”. Своеобразните домакини започнаха добре, но последва невероятна серия от 23:0 за тима от Ботевград, което се оказа решаващо за развоя на мача.

Още във втората част разликата стана 20 точки, но “Левски Лукойл” се вдигна на щурм и успя да я стопи до само 6 в началото на третата. Това обаче бе всичко, което успяха да постигнат “сините” и в крайна сметка “Балкан” заслужи категоричната победа. Новопривлеченият американец в състава на “зелените” Джордан Калахан се представи отлично и стана торпеализатор с 20 т. Сънародникът му Дивон Уошингтън добави 18, а бившият състезател на “Левски” Христо Захариев вкара 14.
С този успех “Балкан” оглави класирането на Националната лига с актив от 12 победи и 3 загуби. Втори е “Рилски спортист” (11:4), следван от “Левски Лукойл” (10:5).