Корнелия Нинова изригна с коментар за „третия пол“: Не е лошо децата да знаят за тези групи!

Корнелия Нинова (7)

„Това е кабинетът на всички председатели преди мен. Тук е усеща духът им. Това, което е по-различно сега е, че съм сложила малко повече цветя“. Така лидерката на БСП Корнелия Нинова започна интервюто си в сутрешния блок на Нова телевизия.

По повод скандала с учебниците и какво се пише в тях тя заяви: „Обемът е важен. Важно е колко се отделя на комунизма в учебниците. Това, което е вътре е подмяна на историята“.

„Да, имали сме грешки, но тук се показва само отрицателното, а сме имали и силни страни. Вижте колко грозни са споровете дори и в парламента – комунизъм-антикомунизъм. Аз да речем не съм била член на БКП. В първите редове на БСП няма членове, а погледната първия ред на ГЕРБ – има“, отсече още лидерката на червената партия.

„Истинската същност на текстовете не се обяснява от самия текст, а от обяснителния доклад. Истината тук лъсва. Мисля, че управляващите умишлено са го скрили“, заяви Нинова по повод Истанбулската конвенция.

„Не е лошо децата да знаят за тези групи. Но се притеснявам, че ако се учи в училищата няма да бъдат информирани, а стимулирани да влизат в подобни общества“, каза още тя по повод темата дали Истанбулската конвенция  да влезе в учебниците.

Според нея референдум по темата ще разясни много въпроси и затова трябва хората да се произнесат.

„В политическия си живот доста натиск съм преживяла, но такова нещо не ми се беше случвало“, каза още тя.

„Не! Никога! Никога не съм подкрепяла тази конвенция“, категорично отсече Корнелия Нинова.

Председателската на ПЕС Жени написа гневно писмо на Нинова, в която я призовават да реагира адекватно за конвенцията, а тя отговори: „Това колко е демократично? Да ти кажат, че ако си на различно мнение ще те изключат. Това, което се казва не отговаря на истината. Ние физически не сме били там, а какво остава да гласуваме“.

За грозните сцени на насилие в детските градини лидерката на БСП каза, че това е истински ужас и това са големите трагедии на обществото ни.

„Когато има сигнали за корупция да се понесе отговорност. Няма наши, няма ваши – трябва да има наказани“, отсече тя.