Само в 7DniSofia.bg

Не е истина какво ще направят дубайците с турнира в София, ако Григор Димитров не дойде! Чакат до утре отговора му

7 Dni Sofia01.02.201840210
Григор Димитров

АТР турнирът в София ще остане и през следващата година в България, но само ако дубайската компания, която държи правата му, вземе такова решение. Това обявиха от федерацията по тенис.

Надпреварата в “Арена Армеец”, която е от ниво 250, попадна в календара и за 2019 година. Той бе публикуван в сряда, като София Оупън остава част от веригата надпревари, общо 63 на брой, които ще се състоят през следващия сезон.

От родната централа изразиха задоволство, че турнирът в “Арена Армеец” продължава да бъде в календара за 2019-а, но също така побързаха да уточнят, че все още няма взето крайно становище по темата.

“Новината, че АТР ни гласува доверие и сме част от календара, е много хубава. Радваме се на този факт, но все още не можем да кажем, че турнирът действително ще се проведе в София. Причината за това е, че
правата за него се държат от дубайската компания “Брандплюс”. От тях зависи къде ще се състои той. Ако те действително решат, че България е достатъчно привлекателна дестинация не само откъм реклама, но и за продажба на билети, то е много вероятно турнирът да продължи да се провежда тук. Предполагаме, че в най-скоро време ще стане ясно”, коментираха от ръководството на федерацията.

Оттам продължават да очакват крайното становище на Григор Димитров дали ще участва или не. Очаква се решението на хасковлията да бъде обявено днес или утре. Ако той не дойде за надпреварата, дубайците най-вероятно ще изнесат турнира на друго място, защото настоящата надпревара ще се проведе при мизерно количество публика.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *