Валери Симеонов с ексклузивен коментар: Няма да спра с ударите по олигархията, обърнете внимание на дребния и средния бизнес

Валери Симеонов

Трябваше да има порпоционално участие на кадри предвид, че сме коалиция, но участието на Обединените патриоти приключва до участие на зам.-министър, като в енергетиката не участваме.” Това заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов по повод готвената промяна в управлението на Енергийният системен оператор. По думите му управлението се променя без никакви консултации с Патриотите, като това е предприятието, което генерира годишни печалби от половин милиард.

„За председател на управителния съвет се слага бодрият пенсионер Антон Славов на 71 години – верен кадър на БСП и под прякото въздействие на Георги Христозов от ДПС. На всичкото отгоре, Славов вече е бил уволняван от НЕК за несправяне с работата и сега пак го връщат.

Вторият член на съвета пък ще е Ангелин Цачев, когото кръговете в енергетиката свързват с Таньо Танев, председател на основната фирма, спечелила многомилионната държавна поръчка за изграждане на далекопроводите. Танев ще усвоява парите, а приятелят му Цачев ще го контролира. Голям контрол ще падне, голямо чудо.  Мога да кажа съвсем ясно, че аз отказвам да нося тази отговорност”, заяви още лидерът на НФСБ.

Той припомни и случаят с ТЕЦ Марица Изток 2 за закупуването на варовик, за което подаде и сигнал в прокуратурата. Припомняме, че преди няколко месеца именно вицепремиера алармира, че централата умишлено е купила на по-висока цена варовик за сероочистващите си инсталации, за да облагодетелства две фирми.

Вицепремиерът заяви категорично, че иска истината да се знае, а именно, че кадри на Обединените патриоти нямат участие в нито едно от държавните дружества.

По повод втория лифт на Банско, лидерът на НФСБ заяви, че ще удържи. „Нека всички хора да знаят, че само върху 2 процента от Пирин ще се разреши построяването на един лифт. Аз мисля, че тук ще имаме единна позиция. Промяната на стария план няма как да бъде обжалвана, по същия начин ще променим и плана на Витоша, за да дадем възможност единствено съществуващите лифтове да бъдат ремонтирани”, заяви Симеонов.

Вицепремиерът се закани, че няма да спре да удря по олигархията и е време държавата да обърне внимание на дребния и средния бизнес у нас.

Валери Симеонов е категоричен, че Обединени патриоти няма да гласуват за ратификацията на скандалната Истанбулска конвенция и подчерта, че единствените, които биха могли да я подкрепят заедно с ГЕРБ са ДПС. „Призовавам ГЕРБ да се откажат, докато всичко не се изчисти”, допълни още Симеонов. “По начало е с добра насоченост за защита на жените и децата. 95 процента от нея е добра, но това което скандализира обществото са няколко текста, които не могат да се променят”, допълни още вицепремиерът. Той допълни, че има няколко неточности в превода. “За това е колегата ми Борис Ячев не бе разбран правилно, защото неточностите в превода довеждат до тези скандали”, заяви още Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *