Само в 7DniSofia.bg

УЖАС! 10 дни крият от Гришо смъртта на дядо му! Инсулт покосил човека с огромни заслуги за кариерата на Димитров

григор димитров 2

Дядото на Григор Димитров – Господин, на когото е кръстен тенисистът, е починал внезапно от инсулт преди десетина дни. Роднините на тенисиста са пазели в тайна лошата новина, за да не се разстрои преди първия турнир от Големия шлем през годината – Откритото първенство на Австралия.

Дядо Господин живееше в хасковското село Стойково. Той не пропускаше мач на своя внук по телевизията. След всеки голя успех черпеше цялото село. 80-годишният Господин е бивш военен от танков полк. Преди години той претърпял операция в Пловдив. Тогава родителите на тенисиста отново запазиха в тайна проблемите със здравето на Господин дълго време, за да не влияят на Гришо.

„Доколкото разбрахме, станало му внезапно зле и починал“, разказа пред столичен всекидневник кметът на Стойково Пеню Пенев. „Погребението беше преди десети дни, допълва той.

Всички жители на Стойково очакват Григор Димитров да посети гроба на покойника, когато се завърне в България. Тенисистът беше много свързан със своя дядо. Като дете Гришо прекарвал летата на село. По цял ден си играел с кучето. Двамата с дядо си имали традиция да правят дълга разходка до чешма, която се намирала извън селото. Точно по време на тези излети дядо Господин предал първите уроци по дисциплина на своя внук. Повелята на възрастния човек завинаги останала в съзнанието на Димитров, койо е известен със своето изключително трудолюбие и режим.

Дядо Господин има и още една сериозна заслуга за израстването на тенисиста. В свое интервю той разказва как се наложило да продаде автомобил и апартамент, за да бъде финансирано развитието на бъдещия номер 3 в световната ранглиста.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.