Цвета Караянчева попиля Корнелия Нинова: Речта й беше като на партийно мероприятие!

Цвета Караянчева (3)

Дебатът по вота на недоверие вчера беше много безинтересен. Мотивите на вота бяха базиарана на статии и проучвания. Речта на Корнелия Нинова беше като на партийно мероприятие. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в сутрешния блок на БНТ.

„Вчера беше един типичен дебат, който няма да доведе до никъде. Народните представители не винаги използват език, с който могат да се гордеят. Депутатите често навлизат в личностни нападки, които не стигат до политика. Изказването на Томислав Дончев вчера беше много издържано и добронамерено. БСП, които не гласуваха закона за корупцията и нямат заложена борба с корупцията в партийния си план, не могат да обсъждат темата. Не отирчаме, че има корупция, но с този проблем трябва да се ангажира и обществото“, заяви Караянчева по темата за вота на недоверие.

„Ако имате желание да се борите с корупцията, представете конкретни неща, които да бъдат заложени в закона. Несериозно е да се говори по този начин“, призова БСП председателят на Народното събрание. „Недопустимо е в 21 век жени да бъдат пребивани, както и да има само мъжки или само женски професии. Точно ранните бракове и продажби на булки трябва да пречупим. Организирах гражданско обсъждане по темата и ще има още такива публични разглеждания, за всеки, който има мнение за ратификацията на конвенцията. Аз лично като жена съм работела само на мъжки позиции“, разкри тя по темата за Истанбулската конвенция.

„Стабилност, сигурност, бъдещето на младежите и цифровата икономика в Европа са нашите приоритети. Не трябва да имаме национални комплекси и гордо да вдигнем глава. Само тези, които са участвали в председателство, са истинска част от Европа“, завърши Цвета Караянчева за европредседателството на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.