Удар за БСП! Нинова привика Борисов в парламента, да дава обяснения за убийствата, но беше посечена…

Бойко Борисов (8)

БСП получи звучен шамар в първия ден на новия сезон в парламента. Мераците на опозицията да привика на изслушване премиера Бойко Борисов за бруталните убийства и сигурността в страната удариха на камък. При гласуването предложението на лидера Корнелия Нинова беше категорично отхвърлено, предаде ПИК.

БСП запали фитила на Веселин Марешки още в кулоарите, където Драгомир Стойнев каза, че лидерът на “Воля” вече е прикачен към управляващата коалиция и прогнозира, че той ще гласува срещу вота на недоверие към правителството. Минути по-късно аптекарският бос си върна на социалистите от трибуната в пленарна зала.

“Г-н Стойнев, не ми говорете за смирение и протести, защото точно по времето когато Стефан Данаилов е бил министър на културата е внесъл предложение пенсионерите да получават по 100 лева на месец”, заяви лидерът на “Воля”. Преди него Стойнев обясни, че БСП няма вина за днешните протести, когато хората са оставени без доходи.

Марешки не успя да изложи тезата си, тъй като бе прекъснат процедурно от председателя на парламента Цвета Караянчева, но очевидно между “Воля” и БСП напрежението продължава да расте. ше

Повод за острите реплики стана искането от страна на социалистите в парламента да се яви премиерът Бойко Борисов, който да даде обяснения за убийствата разстърсили държавата от началото на годината. Шефът на правна комисия Данаил Кирилов заяви, че точно днес, когато премиерът е зает със срещи и при положение, че поркуратурата е дала обширен брифинг е абсолютно ненужно министър-председателят да идва в парламента и да отговаря на въпроси, които са засягат МВР и прокуратурата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *