Григор Димитров с важно изказване! Световният №3 разкри какво се е случило на корта с Кирьос…

Григор Димитров

Григор Димитров отпадна на полуфинал в Бризбейн и вече мисли за Откритото първенство на Австралия, където трябва да брани полуфинала си от миналия сезон. Преди това обаче на Гришо му предстои демонстративен мач на двойки по време на турнира FAST4 в Сидни.

“Доволен съм, че поне успях да достигна до такива мачове, в които има толкова ключови моменти. За мен бе важно да спечеля първата си среща, в която отразих мачбол”, посочи Гришо.

„Подобрявам нивото си след такъв тип двубои. Играх добре в първия сет от полуфинала, след това нямаше много какво да сторя. Той сервира просто изумително (явно визира Кирьос). Може да изглежда, че някак небрежно удря, но изпълненията му се получаваха. Беше твърде добър”, призна световният №3, който вече гледа към Мелбърн с мисълта за полуфинала от преди година, когато бе победен от Рафаел Надал в един от най-добрите мачове през сезона, акцентира “Новспорт”.

“Малко съм уморен, но всичко е наред. Чудесно е, че успях да изиграя такива мачове още в началото. Нужни ми бяха такива трисетови срещи, за да видя в какво състояние ще бъде тялото ми след два часа и половина игра. А тялото ми реагира отлично. Както казах – малко съм уморен, но след няколко дни почивка и възстановяване, всичко ще бъде наред”, заяви българинът и се отдаде на отдих в Сидни.