Само в 7DniSofia.bg

Оспорвана битка на централния корт! Григор Димитров е притиснат до стената с 0:1 сета! (Гледайте НА ЖИВО)

Григор Димитров

Световният номер 3 – Григор Димитров, излезе в първия си мач на сингъл за годината. В среща от 1/8-финалите на турнира в Бризбейн Гришо спори с представителя на домакините Джон Милман. При победа, Димитров ще играе на 1/4-финалите срещу великобританеца Кайл Едмънд.

Милман е под номер 128 в тенис-ранглистата при мъжете. Двубоят се провежда на Централния корт  – „Пат Рафтър Арена“. Гришо защитава титлата си от предходното издание на турнира.

Сблъсъкът започна с бърз сервис-гейм в полза на Милман. След това Гришо Димитров изпита затруднения при първото си подаване в срещата. Българинът обаче не позволи да се стигне до пробив – 1:1. В следващия гейм Григор натисна подаването на Джон Милман и осъщетстви брейк – 2:1. Милман бързо върна пробива за 2:2. Още един бърз-сервис гейм за австралиеца и 3:2 в негова полза. Маратонско подаване на Гришо и след редица обрати в точките – 3:3. Очерта се серия от геймове за сервиращите. Резултатът стана 5:4 за Джон Милман, в този момент Гришо се пропука от сервис линията, Джон направи брейк и взе сета след 6:4. Димитров е до стената – 0:1 сета!

В надпреварата на двойки, която се провежда в момента, Григор показа, че се намира в много добра форма. Заедно с Райън Харисън, Гришо е на полуфиналите на въпросното състезание, тандемът вече записа 2 победи, предаде Пик.

Така пред Димитров се отваря възможност да атакува две титли за старт на 2018-а. За целта Григор се нуждае от още 6 успеха на кортовете в Бризбейн.

Нещо повече, българин има всички основания да атакува първото място в Тура през кампанията!

Срещата между Гришо и Милман може да гледате ТУК!

ЛИНК 1!

ЛИНК 2!

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.