Вежди Рашидов изригна срещу Местан: Тъпи политически игри и простотии! На който не му харесва тук, да си събира багажа…

Вежди Рашидов

Тежко комплексирани сме и това ни дърпа назад, както казва Бойко, който цитира напоследък приказката за казана. Злобата у нас е начин на живот. Това каза пред Би Ти Ви бившият министър на културата и настоящ депутат и председател на комисията по куртура Вежди Рашидов в откровено интервю за съкровените неща от живота.

Аз съм единственият, отказал да сътрудничи на ДС и имам документ за това. Биеха ме в Ботевград да ме карат да ставам ченге. А това е нечистоплътно и непочтено да градиш щастие на гърба на другите хора.

Лютви Местан говори глупости за турското малцинство. Аз съм за българската страна. Всеки има свещеното право да бъде по произход какъвто си иска. В момента, в който не е съгласен с политиката на страната, събира си багажа и отива там, където  му харесва и ще си плаща данъците, коментира Рашидов и допълни: Тъпи политически игри, простотии, забавления, които някой цепи по медиите.

Борисов и преди и сега е много симпатично момче. Одъртя малко, гледа внучета като мене. Научи от мен, че освен Азис има и друго в културата, коментира Рашидов. Той издаде, че Борисов не свирел добре на китара и от рисуването, с което си почива, рисувал най-добре картите на пътищата у нас. И аз, като пътувам до Бургас, му казвам: Благодаря ти, Бойко, че си направил този път.

Влязох във властта здрав и излязох много болен. Не съм бил никога грантаджия, не съм отнемал свободата на никого. Някой е забравил, че съм вдигал срещу Виденов и Костов митинги за свободата на словото, каза той.

За борбата с рака Рашидов посочи, че определено го е страх от смъртта. Бях на ръба да си отида, издаде скулпторът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *