Афера за милиони! След като открадна парите на Мартин Петров, банкерката духна зад граница…

Мартин Петров Бербатов
Наглата служителка на “УниКредит Булбанк” Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на бившия национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница досущ като фалиралия КТБ Цветан Василев. По кражбата, за която на 17 ноември спортистът подаде жалба срещу банката в Софийска градска прокуратура, е образувано разследване в Националната полиция, предаде Пик.
В жалбата футболистът твърди, че установил измамата на 18 август т.г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора за личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.
В крана сметка в периода 2007-2017 г. без знанието на врачанина, са били извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки.
Разследващите не могат да открият Аткова, за която се твърди публично, че е била любовница на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала предвидливо в чужбина и не може да бъде разпитана. Затова се очаква до дни Ирина Аткова да бъде обявена за издирване с европейска заповед за арест.
Вече не тайна, че Мартин Петров се е предоверил на личната си банкерка. Футболист №1 на България за 2006 г. й дал електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, докато дълго време ритал в чужбина.
Засега колко точно е гепила крадлата, избягала в чужбина, остава мистерия. Първоначално бе съобщено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лева. Според твърдения на “Уникредит Булбанк” обаче злоупотребите са за около 400 000 лева. Също така се говори, че банката вече е възстановили част от сумата на Мартин Петров, но колко точно, не е ясно, пише седмичник.