Ексклузивно! Шефът на “Пирогов” обяви радостна новина преди празниците! Вдигат заплатите…

пирогов

През годината през болницата са минали 211 000 пациенти, 44 000 от тях са приети на лечение. Това заяви проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на “Пирогов” пред БНТ.

“Предстои да бъдат увеличени заплатите, трудно е да се каже с колко точно, предстоят преговори със синдикатите, да се направят разчети, за да преценим какво да бъде оттук нататък”, каза проф. Балтов.

По думите му във всички държавни болници има остър недостиг на медицински сестри.

Състоянието на двете деца, които пострадаха от пиратки преди дни, е стабилно, но едното е с ампутирани два пръста на ръката, настанено в детска реанимация, най-вероятно днес ще бъде изведено от там, другото е с лицеви травми, разкъсване на устна и шевове.

“Винаги апелираме да се внимава, за съжаление тази година инцидентите започнаха по-рано от обикновеното”, заяви проф. Балтов.

“Винаги осигуряваме резерв от 163 легла, които ползваме при извънредни ситуации. Периодът на престой на пациенти е 4-5 дни. Когато дойдат празници, обичаме да сядаме на трапези, което понякога води до тежки проблеми и злоупотреби с алкохол. Тези неща не можем да ги спрем, но имаме готовност да помогнем на такива хора”, коментира още директорът на “Пирогов”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *