СКАНДАЛНО! Хванаха трима българи, докато източват парите на туристи и жители в Рим…

банкомат

Фалшив банкомат, дело на трима българи, е изкопирал информациите от десетки кредитни и дебитни карти на туристи в центъра на Рим. Това съобщава в. “Кориере дела сера”.

Само за половин ден фалшифицираното с български оригинални части устройство за теглене на пари на филиал на банка Уникредит успяло да изкопира нелегално кодовете на картите на много туристи и римляни.

Никой от тях не усетил, че машината за теглене на пари до стълбището на Испанския площад е модифицирана от пирати. 28-годишен и 55-годишен са майсторите на ужилването, за което избрали възможно най-оживеното място в сърцето на Рим, уточнява Канал 3.

В хотелска стая на близката улица ги чакал и техният съучастник – 44-годишен българин. В стаята били открити 12 магнитни клонирани карти, една карта със запаметени десетки информации за кодове, пари и компютър.

Ударът на българите бил усетен от карабинерите от централния участък в Рим, които проверяват всяка сутрин банкоматите в историческия център. В случай на забелязани аномалии по устройствата карабинерите причакват наблизо появата на престъпниците.

По същия начин били заловени и тримата българи. Все още не е ясно дали са действали и в други зони на Рим. Всичко това става само дни, след като италианските карабинери удариха по банда, специализирана в този тип престъпления и действаща в цяла Европа.

Арестувани са престъпници не само в Рим, а и в България. Предполага се, че последните трима арестувани българи са част от друга банда. В момента те се намират в затвора “Реджина Чели”.

Източник: Блиц

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *