От последните минути! Излязоха резултатите от аутопсията на убитата Дамла! Разкриха се шокиращи подробности…

дамла

7-годишното момиченце от Момчилград е било убито по същото време, когато майка ѝ Садет Муса се прибрала от работа.

Това сочат съдебните експерти, направили аутопсията на детето, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на разследващи. 38-годишната жена вчера бе отведена в злокобното си жилище в бл. „Слава“, където е било умъртвено момиченцето, за следствен експеримент, а късно снощи е била освободена от ареста без да ѝ бъде повдигнато обвинение.

24rodopi.com припомня тази сутрин, че когато майката на Дамла открила мъртва 7-годишната си дъщеря, все още не било започнало трупното вкочаняване. Това означава, че смъртта не е настъпила в съботната вечер, когато тръгвала на работа, а рано в неделя, когато Садет Муса все още била във фабриката, която отстои на 10 км от Момчилград.

По признаците на вкочаняване се определя приблизителния час на настъпване на смъртта, а такъв се очертава във времето на нощната смяна на Садет Муса. Доказано е, че тя не е напускала фабриката по време на смяната си. Смъртта на Дамла е настъпила във време, близко на появата на майката. Трупното вкочаняване настъпва между 2-6 часа след смъртта, при което мускулите се втърдяват.

При това положение практически няма как да се повдигне обвинение срещу майката като извършител на деянието. Според експерти обаче, трупното вкочаняване може да не бъде наблюдавано при много деца на възрастта на убитата Дамла, поради тяхната малка мускулна маса, допълва 24rodopi.com.

Най-късно днес ще бъде готова ДНК експертизата, която трябва да покаже има ли следи по тиксото, с което е била облепена устата на Дамла. По непотвърдена информация на Садет Муса ще бъде направена психиатрична експертиза. Както вече информира БЛИЦ по-рано днес бе арестуван братовчед на убитата Дамла.

Акцията по задържането е проведена преди минута в района на автогарата в Момчилград, съобщи 24rodopi.com.  Задържаният е откаран от други служители в Кърджали. Близо до жилището на мъжа, на около 25-27 години, е намерено тиксо, твърдят съседи, които са станали очевидци на полицейската акция, която е започнала тази сутрин. Домът на братовчеда е бил обискиран.