Валери Симеонов изригна жестоко: ГЕРБ и ДПС пак ни извъртяха! Дадоха Слънчев бряг на Маджо, а Отманли на Доган…

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов и лидер на НФСБ избухна остро срещу днешното решение на депутатите и промените в Закона за ограничаване на административното регулиране и контрол върху стопанската дейност. Най-общо казано, според него с помощта на гласовете на ГЕРБ и ДПС плажовете ни да са дадени за минимум 20 години на мафията, като в профила си във Фейсбук Симеонов е изброил кой точно прибира плажовете по Черноморието.

“Стигна се до грозна картинка – ГЕРБ и ДПС да гласуват заедно. Говорих с Цветанов, но там дисциплината е желязна и това е окончателното им решение”, заяви ексклузивно пред ПИК Валери Симеонов. Той разкри, че предложението е внесено от министъра на туризма Николина Ангелкова през депутати на ГЕРБ. На 1 декември се приема един закон, днес, по искане на Ангелкова, се променя в полза на концесионерите, изброени от мен”, добави още той в допълнение на изявлението си във Фейсбук.

На въпрос на репортер на ПИК дали е търсено мнението на депутатите на Обединени патриоти, вицепремиерът заяви, че никой не ги е търсил.

Ето какво написа по-рано Валери Симеонов в профила си в социалната мрежа:

Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин – чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 “за” срещу 43 “против”.

И така, равносметката е:

Слънчев бряг север – Маджо

Слънчев бряг юг – ВИС

Несебър юг – ВИС

Поморие централен – братя Маргини

Бургас север – братя Маргини

Созопол Харманите – ВИС

Созопол централен – подготвен за братя Маргини

и т.н., и т.н.

Сараите на Доган-плаж Отманли – ДПС

На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *