ГЕРБ свалят Бойко от лидерското място и влизат в коалиция с БСП ? Цветанов разкри цялата истина…

Цветан Цветанов (5)

“Засега няма никой намерение на сменя лидера на ГЕРБ. Всички стоим зад министър-председателя на България. В момента имаме премиер и лидер на ГЕРБ, който е един от успешните лидери на Европа”, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в аванс за предстоящото на конгреса на партията в неделя в предаването “Лице в Лице” по Би Ти Ви. Той не очаквал изненади на партийния форум, на който се очаквало да има 1200 делегати.

ГЕРБ ще приеме декларация, че няма да влиза в коалиция с БСП. “Никога никой не е водил преговори с нас за такава коалиция”, поясни Цветанов. Той за пореден път увери, че Димитър Главчев сам е подал оставката си като шеф на парламента.

“Сегашната конструкция на управленската коалиция беше направена след вота на българските граждани. За мене важното е, че държавата е стабилна, имаме икономически растеж, ще подобряваме образователната структура, с която намалим агресията в училищата. А ще трябва да говорим и за агресията в политиката”, поясни Цветанов. Той даде за пример Германия, където поставили националните интереси над всичко. А служебното правителство на Радев стопирало реформите.

“Оставки могат да искат всички, спазвайки парламентарните процедури. Но категорично заявявам, ще парламентарното мнозинство е стабилно. Другата седмица ще приемем бюджета. Днес, когато можем да се обединим всички заедно, трябва да го направим”, поясни Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *