Цветанов разкри жестоки тайни на БСП: Депутати идваха при Борисов и се молеха, никога да не казва това…

Цветан Цветанов (5)

Всички искат да управляват с ГЕРБ, обяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. Депутати от БСП ходели при лидера на ПГ на ГЕРБ да молят да не излизат с декларация, че никога няма да управляват със социалистите, разкри той.

Попитан за готовността на ДПС да управляват с ГЕРБ, Цветанов отвърна: „Убеден съм, че и в БСП същото си го мислят. Защото, когато казахме, че ще излезем с декларация на предстоящия наш конгрес, не са малко депутатите от БСП, които казват – не го правете“, каза Цветанов, цитиран от Канал 3.

„Всеки иска да участва в управлението и всеки вижда, че ГЕРБ е незаобиколим фактор и всеки иска да бъде потенциален кандидат за участник във властта“, обобщи Цветанов. И показа, че управляващите си имат коалиция и смятат да изкарат четиригодишния си мандат. БСП пък бави промените в Конституцията, стана ясно от думите му в отговор на въпроса дали промените стоят на дневен ред. Цветанов уточни, че преди седмица, на премиерата на филма на Елена Йончева за границата, е връчил папката с конституционните промени за проверка на приватизацията по време на прехода, за да ги подпише Корнелия Нинова като съвносител.

Папката обаче още не му била върната от соцлидерката. Социалистите не си спазват партийните решения, напомни Цветанов за решението на пленума миналата събота соцлидерката да се подпише като вносител. От БСП пък се пошегуваха, че соцлидерката може да е забравила папката с проекта за промени в основния закон в самолета за Барселона, където отиде на форум на Социнтерна.

В същото време обаче в мнозинството се говори, че след като от соцпартията обявиха, че в пленарната зала ще гласуват против, може и начинанието поправка на основния закон въобще да не се състои заради липсата на подкрепа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.