Цвета Караянчева с лични разкрития за живота си: Пребивах момчетата от малка, но бях голяма зубрачка…

Цвета Караянчева

Цвета Караянчева е новият председател на 44-ия парламент. Тя е народен представител от ГЕРБ в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание. Беше заместник-председател на ПГ на своята партия.

Родена е на 25 февруари 1968 година в Болярово. Завършила е машинно инженерство, а след това е била на обучение по мениджмънт в Open University в НБУ. Работила е като проектант, а после като директор на „Формопласт – Кърджали“.Основател е и областен председател на ГЕРБ в Кърджали.

„Аз бях изключително буйно дете, но голяма зубрачка. Много се биех с момчетата. Побойничка съм си от малка. Иначе бях отлична ученичка“, споделя в интервю за „Ретро“ парламентарист №1.

„Майка ми беше продавачка в сладкарница, а баща ми – багерист към местния строително-монтажен комбинат. Учителите гледаха какво работят родителите на децата. Така формираха отношение и оценки. Затова на мен ми се е налагало да уча много повече от всички останали, за да покажа, че макар че родителите ми са работници, аз мога да бъда и нещо повече от останалите, чиито родители бяха лекари, директори и партийни секретари“, казва г-жа Караянчева.

Амбицията я прави отговорник на класа и комсомолски секретар. Не крие, че в политиката я вкарва Цветан Цветанов.

„Но трябва да благодаря на моя съпруг за търпението и помощта“, подчертава спикерът на Народното събрание.

Те вече са баба и дядо и се радват на внучката Теди, с която ги е дарила тяхната щерка Калина.

Това в никакъв случай не я прави по-малко рокаджийка. „Много обичам хард рок. Любими групи са ми “Айрън Мейдън”, “Ей Си/Ди Си”, “Дийп Пърпъл”, “Джудас Прийст”, откровеничи Цвета Караянчева.

Отрича обаче да е блондинка под прикритие, както я нарекоха заради лапсуса “Пекин е във Виетнам”.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *