Острието на ГЕРБ Десислава Атанасова посече жестоко Нинова за “Техноимпекс”: Ако не се притеснява, да подкрепи промените в Конституцията

Корнелия Нинова Десислава Атанасова

Още в края на предходния мандат ние инициирахме идеята за отпадане давността за приванизациите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова по повод инициираните промени в Конституцията от страна на ГЕРБ за давността на приватизационните сделки.

По думите й сега се ограничава давността и се дава възможност на компетентните органи да си свършат работата. “Този период е емблема на прехода, предламе веднъж за завинаги да се сложи точка на тази страни, кой и как е извършвал приватизационни сделки”, заяви Атанасова.

Тя допълни, че от ГЕРБ нямат никакви притеснения и трябва да е ясно, че не разпъват чадър върху тези сделки. Водещият изброи едни от най-емблематичните сделки, като Кремиковци, Каолин, БМФ, Булгартабак, Плама и други, които с годините продължават да отекват в обществото.

Атанасова заяви, че всички те ще бъдат проверени.

“Емлематично е едно предприятие, което е продадено за 1 долар. Това е елементарен пример”, заяви Атанасова за купуването на Кремиковци.

Дали тези промени няма да са саморазправа с определени хора, Атанасова бе категорична, че това може да е тезата на тези които са злоупотребили, но пък допълни, че по този начин се следва закона и може да се стигне дори до отнемане на имущество, ако има обвинение, което да издържи в съда и той се произнесе.

На въпрос как едновременно са от ДПС и от ГЕРБ са се сетили за събарине на подписи, Атанасова отново повтори, че това е стара тема за партията на Борисов и в началото на своя мандат премиерът е заявил, че ще изпраща сигнали за корупционни сделки.

“ДПС не разполагат с 60 подписа на народни представители и смятам, че е по-разумно да подкрепят тази на ГЕРБ. Днес очакваме да видим дали и останалите политически сили ще ни подкрепят”, допълни още депутатката.

Не твърдя че Нинова и извършила престъпление, а твърдя че е придобивала акции, след като няма нарушение и престъпление, то би трябвало тя да не е притеснена да подкрепи нашето предложение”, каза Атанасова, като заяви, че очаква златния пръст на Нинова да гласува “за” промените в залата, дори и ДПС, Воля и Обединени патриоти да ни подкрепят ни трябва 1 глас, за да имаме 160 гласа за въвеждане на тези промени.

“От близо 15 хиляди акции, г-жа Нинова е притежавала 7 хиляди акции, през 2004 година купува още 5 хиляди акции. През май 2007 година, когато е освободена като зам.-министър на икономиката тя продава за 65 хиляди лева тези акции. Няма да бъде проблем, ако е купила тези акции на пазарната им цена”, каза още Атанасова, като по думите й проверките и по тази сделка и на другите няма да е трудна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *