Корнелия пак трие сол на главата на Бойко: “Той е страхлив!”

Корнелия Нинова (8)

“Министър-председателят Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Той системно руши институциите в страната. Той зачерква Народното събрание като институция в страната. После не се сърдете, че сме с най-ниското доверие в страната”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на парламента. Тя напомни, че предложенията за нов министър на здравеопазването се правят от премиера и тъй като това не е направено, е нелегитимно.

„Той е страхлив. Защо не е тук да отговаря на въпроси? Винаги, когато стане напечено той се крие. Защо посочихте министър Петров за министър, след като от март месец знаете за прокурорски проверки срещу него?“, обърна се тя към Бойко Борисов и допълни, че знае, че той я гледа в момента.

„Това е още един елемент от лицето на Бойко Борисов. За вас конфликтът на интереси няма никакво значение. Дори му давате висок пост – каза още Нинова. – След подадената оставка казахте, че той е станал жертва на лобита. Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея? Затова го няма тук, защото трябва да каже. Вие не предлагате нищо с кандидатурата на Ананиев? Той и сега е в Надзорния съвет на НЗОК и не се е порменило нищо. За 8 години сте сменили 7 министри на здравеопазването. Какво показва това – кадрова немощ? Решенията не се взимат не в интерес на пациентите, а на лобитата. Това, което се случва е моделът на управление на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов“,

Даниел Кирилов от ГЕРБ изрази учудването си от това на какво се основават обвиненията й. „В Конституцията е посочено, че предложение може да се направи и от излъчен представител от премиера. Затова решението е законно. Да не се спекулира“, призова той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *