Всичко се връща! Мъжът, отвлякъл щерката на Брендо, влезе в лудница! Побъркал се тотално от нерви…

Брендо

Похитителят на дъщерята на “кокаиновия крал” Евелин Банев – Лара, за когото има подозрения, че е бил част от кръвожадната банда на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, е натикан в лудница. Бандитът по прякор Гради, който е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е изтрещял тотално след тежко психическо разстройство, пише столичен седмичник.

Запознат с драмата униформен разкрива, че именно Гради е бил партньор на Даниел Георгиев – Джаки Ръчичката при отвличането на Лара. За престъплението двамата прибраха 500 000 евро откуп.

Бруталното посегателство над детето, което разтърси държавата на 5 март 2013 година стана пред дома на фамилия Баневи на столичния бул. “Александър Пушкин”. Тогава трима маскирани и въоръжени мъже простреляха шофьора на момиченцето, грабнаха го и изчезнаха с джип БМВ.

Информацията сочи, че Гради е бивш служител на антитерористичното поделение във Врана, уволнен през 2002 година заради контакти с криминалните среди. Антимафиотът с бандитски профил е засичан да помага и на другата прословута банда за отвличания – “Наглите”, заедно с братята Радослав и Митко Лебешковски. Точно тримата през 2009 година имали задача да отвлекат Димитър Вучев-Демби, за което сикаджията сам разказа преди година.

Групата за отвличания на Йоско Костинбродския, на която приписват похищенията над бизнесмена и собственик на фирма “Руен” Стефко Колев и на сина на футболния бос Венци Стефанов – Димитър, винаги е била “партньорски” настроена към конкурентите от “Наглите”, които между 2006 и 2009 година извършват близо 20 отвличания. Според спецполицаи често двете банди си обменяли членове в зависимост от спецификата на готвеното похищение.

Източник: ПИК