Яви се помирител между патриотите и ДПС. Бойко Борисов…

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов призова коалиционните си партньори от “Обединени патриоти” да си мерят приказките по адрес на ДПС, които също трябвало да проявяват максимална толерантност. Борисов каза това по време на регионалната политическа академия на младежката организация на ГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани.

“Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес”, напомни Борисов.

Той разказа на младежите за посещението си в Сараево, където е “рай”, обаче във всяко семейство “има убит, ранен, изнасилен по време на войната”. “Имаме толкова български мюсюлмани, няма разлика помежду ни, но някой иска да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем внимателни с нея, защото се повтаря понякога и то в по-лош вариант”, заяви председателят на ГЕРБ пред младежите.Борисов посъветва младежите в отношението си към другите партии да отчитат, че зад тях седят големи групи български избиратели. “Голяма част от българските мюсюлмани подкрепят ДПС, друга част са зад нас. Ние уважаваме тези, които са ги избрали. Не се обиждат Карадайъ и Симеонов, ГЕРБ или БСП, а всички, които са гласували за нас”, каза Борисов и добави, че ГЕРБ трябва да продължи да бъде пример за етническа толерантност.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *