Плевнелиев отсече главата на президента: Радев се провали тотално в КСНС! Вината е негова, защото…

Росен Плевнелиев

Вижте за съжаление какъв дълбок разнобой видяхме по темата за борбата с корупцията на КСНС при президента Радев, който най-отговорно заявявам, се провали изцяло в този Консултативен съвет по национална сигурност. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Росен Плевнелиев – президент В периода 2012-2017 г.

„Този КСНС бе първият в историята на годините на прехода в България, който трябваше да се повтори още веднъж. Този КСНС бе избран да постигне единение по темата за справедливостта и борбата с корупцията, а се получи точно обратното. За мен тук основна е вината на президента Румен Радев, който действаше по-скоро като еднопартиен, отколкото надпартиен президент. Нека си спомним, че в месеците преди този КСНС в Народното събрание вече имаше два законопроекта за борба с корупцията – един на управляващите, другият на опозицията. Тогава, когато имаме два законопроекта, не прилича на държавния глава да се опита да наклони везните в посоката на един или друг законопроект“, заяви Плевнелиев.

По думите му държавният глава не може и не бива да изземва функции на Народното събрание, а още повече законодателни инициативи. „Останах с впечатлението, че точно това се опита да направи нашият президент. Той се опита по-скоро да защити тезите на проекта за закон за борба с корупцията, който беше предоставен и внесен от опозицията. От тази гледна точка той застана по-скоро на еднопартийна, тясно партийна позиция, отколкото на национално отговорна, което беше грешка на държавния глава“, подчерта още Плевнелиев.

коментар

 • Jana

  04.11.2017 at 21:34

  Пак ли това малко човече ЧЕХЪЛ плювньо!!!!
  Ей нема отърване от това безгръбначно мекотело…..
  Вече не смея да вдигам капака на тоалетната да не изкочи из отпадъците…..
  Абе пожалете ни, не ни мародерствайте с тоя провален и с най нисък рейтинг “политик” и “държавник”….

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *