Реформаторският блок набъбва! Поне пет партии чакали на опашка да се присъединят.

najden_zelenogorski

Много скоро ще обявим разширяване на Реформаторския блок (РБ), обяви Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ (ДБГ). Според него има поне пет партии, проявяващи желание да се присъединят. В коментар за готвеното обединение на ДСБ и „Да, България“той каза, че блокът последователно е следвал пътя на отворените врати.

„Ние сме за широко дясно обединение“, декларира Зеленогорски и припомни, че между 500 хил. и 700 хил. избиратели са непредставени в парламента. Сепаратизмът в дясното донесе големи щети, каза още Зеленогорски.
„Ще видим докъде ще доведе това. Ние отправихме призив към ДСБ, те не отговориха“, коментира бъдещето на новото обединение председателят на СДС Божидар Лукарски.

Зеленогорски добави, че Реформаторският блок е в пълен състав, като в него остава и БЗНС. Партията на Николай Ненчев имаше няколко общи инициативи заедно с ДСБ и „Да, България“.
Венци Мицов и Светослав Витков от „Глас народен“, които се явиха в коалиция с РБ на последните избори, също добавиха, че трябва да се работи за единството на десните. Според тях „всички вдясно трябва да преглътнем гордостта си“. По темата за обединението Витков каза, че ще работят с РБ, но на равни начала.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.